Jadłospis

ŚRODA 23 .04.2025r.

OBIAD

SKŁADNIKI

ALERGENY

Spaghetti z mięsem mielonym smażonym na oleju rzepakowym w sosie pomidorowym

Makaron, mięso mielone z szynki, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, papryka słodka, olej rzepakowy

Pszenica, gorczyca

Kompot

 

 

CZWARTEK 24.04.2025 r.

OBIAD

SKŁADNIKI

ALERGENY

Udko z kurczaka pieczone z pieca w sosie własnym

Udko z kurczaka,  sól, pieprz, papryka słodka, bazylia

gorczyca

Ryz gotowany na wodzie

Ryż, sól

 

 Warzywa na parze, okraszane bułką tartą

Marchew, kalafior, brokuł, bułka tarta, masło

Mleko, pszenica

kompot

 

 

PIĄTEK 25.04.2025 r.

OBIAD

SKŁADNIKI

ALERGENY

Ryba miruna panierowana w mące smażona na oleju rzepakowym

Ryba miruna, mąka pszenna, , pieprz, sól, zioła prowansalskie

Pszenica, ryba

 Surówka z kapusty kiszonej, z oliwą z oliwek

Kapusta kiszona, marchew, jabłko, pietruszka nać, sól, pieprz

 

Ziemniaki duszone

Ziemniaki, masło

mleko

Kompot

 

 

Informacja dla rodziców: Informacja o alergenach lub substancjach powodujących reakcję nietolerancji występujących w gotowych potrawach przekazana jest w oparciu o rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji

* Kompot Wieloowocowy skład: truskawka, porzeczka, gruszka, rabarbar, agrest, ja