Jadłospis
ŚRODA 23 .04.2025r.
OBIAD |
SKŁADNIKI |
ALERGENY |
Spaghetti z mięsem mielonym smażonym na oleju rzepakowym w sosie pomidorowym |
Makaron, mięso mielone z szynki, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, papryka słodka, olej rzepakowy |
Pszenica, gorczyca |
Kompot |
|
|
CZWARTEK 24.04.2025 r.
OBIAD |
SKŁADNIKI |
ALERGENY |
Udko z kurczaka pieczone z pieca w sosie własnym |
Udko z kurczaka, sól, pieprz, papryka słodka, bazylia |
gorczyca |
Ryz gotowany na wodzie |
Ryż, sól |
|
Warzywa na parze, okraszane bułką tartą |
Marchew, kalafior, brokuł, bułka tarta, masło |
Mleko, pszenica |
kompot |
|
|
PIĄTEK 25.04.2025 r.
OBIAD |
SKŁADNIKI |
ALERGENY |
Ryba miruna panierowana w mące smażona na oleju rzepakowym |
Ryba miruna, mąka pszenna, , pieprz, sól, zioła prowansalskie |
Pszenica, ryba |
Surówka z kapusty kiszonej, z oliwą z oliwek |
Kapusta kiszona, marchew, jabłko, pietruszka nać, sól, pieprz |
|
Ziemniaki duszone |
Ziemniaki, masło |
mleko |
Kompot |
|
|
Informacja dla rodziców: Informacja o alergenach lub substancjach powodujących reakcję nietolerancji występujących w gotowych potrawach przekazana jest w oparciu o rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji
* Kompot Wieloowocowy skład: truskawka, porzeczka, gruszka, rabarbar, agrest, ja